Ксенія Собчак / REUTERS

Ксенія Собчак, яка заявила про намір балотуватися в президенти Росії, розповіла, що Генпрокуратура почала перевірку щодо її висловлювання з приводу Криму. Про це Собчак розповіла в ефірі радіостанції «Ехо Москви», передає РБК.

Читайте такожПутін не спішить вступати у президентську гонку, щоб зберегти перевагу - ЗМІ

«Вже є перевірка Генпрокуратури, вони розслідують мої висловлювання про Крим, це відбувається, ми отримали офіційний лист», - повідомила Собчак.

Відео дня

Вона також припустила, що її висловлювання про Крим вдарили по її електорального рейтингу. «Я розумію, що мій електоральний рейтинг точно дуже сильно впав після мого висловлювання про Крим», - сказала вона, додавши, що «прийшла говорити правду і про те, що, мені здається, важливим».

Собчак офіційно озвучила свою позицію по Криму 24 жовтня на своїй першій прес-конференції після оголошення планів взяти участь в президентській гонці. Тоді вона сказала, що «з точки зору міжнародного права Крим - український».

Кількома днями пізніше Собчак запропонувала провести новий референдум в Криму. Вона заявила, що Росія «порушила свої міжнародні зобов'язання», а те, що відбувалося в Криму в березні 2014 року, «не можна назвати референдумом».