Дональд Трамп, Володимир Путін / Reuters

Президент Росії Володимир Путін у неділю ввечері провів телефонну розмову з президентом США Дональдом Трампом і подякував йому за надану ЦРУ інформацію, яка допомогла вийти на слід, виявити і затримати терористів, які готували вибухи в Петербурзі.

Читайте такожРосія не допомагає у вирішенні північнокорейської проблеми - Трамп

Як повідомили УНІАН у прес-службі президента РФ, телефонна розмова відбулася за ініціативи російської сторони.

Відео дня

«Президент РФ подякував свого американського колегу за передану Центральним розвідувальним управлінням (ЦРУ) США інформацію, яка допомогла вийти на слід, виявити і затримати групу терористів, які готували вибухи в Казанському соборі Санкт-Петербурга, а також в інших людних місцях міста», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що отримана від ЦРУ інформація виявилася достатньою для виявлення, розшуку і затримання злочинців.

Путін попросив Трампа передати слова подяки директору ЦРУ і оперативним співробітникам американської розвідки, які отримали цю інформацію.

Президент РФ запевнив американського лідера, що «російські спецслужби у разі отримання інформації стосовно терористичних загроз щодо США і їх громадян безумовно і негайно передадуть її американським колегам за партнерськими каналами».

Виборзький районний суд Санкт-Петербурга раніше санкціонував арешт одного із затриманих УФСБ ймовірних прихильників ІД Євгена Єфімова. За версією слідства, він разом з поплічниками планував у неділю здійснити теракт у Казанському соборі. Пізніше були заарештовані чотири ймовірних співучасника.

Як повідомляв УНІАН, попередня телефонна розмова Путіна і Трампа відбулася 15 грудня. За офіційною інформацією Кремля, були обговорені актуальні питання двосторонніх відносин, а також ситуація в кризових точках з акцентом на врегулювання ядерної проблеми Корейського півострова.