Ілюстрація / REUTERS

Літак Ан-148 перед вильотом в Орськ пройшов необхідну перевірку, заявила прес-служба авіакомпанії "Саратовські авіалінії".

"Перед кожним вильотом на рейс літак проходить форму оперативного обслуговування, перед вильотом рейсу 6В-703 Москва-Орськ 11 лютого 2018 року також була проведена форма техобслуговування, яка не виявила відхилень на повітряному судні", — відзначили в компанії, пише РИА Новости.

Підкреслюється, що "Саратовські авіалінії" готові на першу вимогу надавати всі необхідні документи слідчим, щоб "дізнатися про справжні причини аварії літака".

Відео дня

Авіакомпанія також тимчасово призупинила експлуатацію Ан-148. Всього в повітряному парку "Саратовских авіаліній" шість таких літаків.

Читайте такожЖертв могло бути більше: уламки Ан-148 впали в десятках метрів від житлових будинків (відео)

Літак Ан-148 "Саратовских авіаліній" Москва — Орськ розбився в неділю через кілька хвилин після зльоту з Домодєдово, на борту перебували 65 пасажирів і шість членів екіпажу. Всі вони загинули.

Влада Саратовської, Оренбурзької і Ленінградської областей виплатять сім'ям загиблих по мільйону рублів. Мер столиці Сергій Собянін заявив, що столична влада допоможе рідним москвичів, що загинули у катастрофі.

Пошуково-рятувальна операція завершилася вночі. У районі катастрофи знайшли два чорні скриньки, вони у задовільному стані. Ще кілька днів на місці будуть працювати слідчі та експерти.