Міністр юстиції ФРН соціал-демократ Бригіта Цюпріс (Brigitte Zypries) запропонувала ввести подвійне громадянство для іноземців, які живуть у Німеччині, повідомляє FOCUS.

За її словами, нинішня практика, коли іммігрант зобов`язаний вибирати щось одне і часто мусить відмовитися від попереднього громадянства на користь німецького, застаріла.

Цюпріс також запропонувала відмінити процедуру оптації (вибору громадянства) для дітей, народжених у ФРН від батьків-мігрантів, згідно з якою в період з 18 до 23 років вони зобов`язані вирішити, одержувати паспорт ФРН чи паспорт країни їх батьків.

Відео дня

Водночас міністр юстиції висловилася за ширше залучення мігрантів до роботи на державних посадах. Проте її ініціатива викликала критику як з боку правих, так і з боку лівих, а також "зелених".

Депутат бундестагу від консервативної ХСС Штефан Майєр (Stephan Mayer) заявив, що подвійне громадянство є перешкодою на шляху ідентифікації мігрантів з їх новою батьківщиною – Німеччиною, і набагато ускладнює інтеграцію іноземців.

Зі свого боку "зелені" зазначили, що ініціатива Бригіти Цюпріс запізнилася, нагадавши, що лише кілька тижнів тому вони виступили з аналогічною пропозицією в Бундестазі, але тоді за неї проголосували лише шестеро з 221 депутата соціал-демократа.

Лента.ру