Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час інтерактивної конференції «НАТО: зміцнення безпеки шляхом співробітництва», яка проходила в Тернопільському національному економічному університеті.

«Україна є частиною Європи. Ми маємо багато спільних інтересів, тому ми повинні мати спільну систему безпеки», – аргументував свою позицію Т Кшчинський.

На цю тему: Європейські дипломати закликають Україну не боятися реакції Росії

Відео дня

Присутні на конференції також наголошували на важливості об’єктивного інформування українців про НАТО та можливий вступ України до цього альянсу.

«Попри те, що наша мета – це членство в Євросоюзі та Північноатлантичному блоці, нас чекає серйозна робота з подолання міфів та стереотипів, створених антипропагандиським ляскотом, адже люди мало що знають про НАТО і його цілі. Такі конференції, як нинішня, дуже потрібні, адже вони дають можливість ліквідувати дефіцит інформації», – зазначив під час виступу заступник голови облради Олег Боберський.

Під час конференції присутні обговорили шляхи поглиблення співпраці між Україною та НАТО, підвели підсумки уже проведених спільних заходів, а також проаналізували очікування обох сторін від співпраці.

На цю тему: НАТО нагадує владі України про проблему політичних в'язнів

В рамках конференції відбувся телеміст із штаб-квартирою НАТО.

У заході взяли участь заступник начальника управління Генерального штабу Збройних Сил України Геннадій Коваленко, заступник голови місії Посольства Словацької Республіки в Україні Марек Шафін.

З Брюселя на зв’язок виходила доктор Герлінда Неус, голова секції Департаменту публічної дипломатії НАТО.

Також участь в конференції взяли студенти вишу, представники обласної влади та громадськості.