У чому звинувачують Демиденка, невідомо.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Республіці Білорусь, за даними сайту «Молодого фронту», 18 грудня ввечері дружині М.Демиденка Алєсі зателефонував співробітник суду Фрунзенського району Мінська й повідомив, що відбулося судове засідання. У чому звинувачують М.Демиденка, невідомо.

«Активіста затримали дорогою додому. Про це він повідомив дружині по телефону. Пізніше Демиденко знову подзвонив додому і сказав, що з нього взято підписку про те, що він попереджений про неприпустимість участі в несанкціонованих заходах 19 грудня, в чергову річницю розгону мирної демонстрації в Мінську в 2010 році. Проте його ніби не збираються затримувати. Однак додому він не повернувся, а за декілька годин стало відомо про рішення суду», - повідомляє сайт «Молодого фронту».

За інформацією «Молодого фронту», сьогодні до активістки організації Касі Галицької прийшли представники Центрального РУВС Мінська. З неї також узяли підписку про те, що вона попереджена про неприпустимість участі в будь-яких несанкціонованих заходах 19 грудня. При цьому міліціонери знімали процес підписання попередження на відео. Вони провели огляд квартири К.Галицької та конфіскували старі агітаційні матеріали.

Відео дня

Довідка УНІАН. 19 грудня 2010 року в Білорусі відбулися президентські вибори. ЦВК Республіки Білорусь оголосила переможцем діючого главу держави Олександра Лукашенка (з офіційним результатом 79,65%).

У день голосування пройшла масова акція протесту проти порушень у процесі виборів. Вона зібрала, за різними даними, від 5 до 40 тисяч осіб.

Акцію розігнали внутрішні війська й спецназ. Було затримано 639 осіб, були постраждалі, серед них журналісти. Затримано було також 7 кандидатів у президенти.

Ці події, а також невідповідність результатів виборів даним низки соцопитувань і exit-poll викликали різке засудження з боку ООН, західних країн і міжурядових організацій.