метеорит / Фото : vk.com

Вчені Уральського федерального університету в ході експедиції в Челябінську область, яка відбулася минулими вихідними, виявили найбільший уламок метеорита із знайдених на сьогоднішні, повідомив РІА "Новости" в понеділок керівник експедиції Віктор Гроховський .

За словами вченого, вага знайденого уламка метеорита - більше кілограма. Гроховський додав, що всього знайдено більше 100 осколків. Раніше представник університету повідомляла, що експедиція спрямовувалася в район села Еманжелінка і селища Травники.

"Ми пройшли 50 кілометрів уздовж траєкторії (падіння метеорита)", - сказав Гроховський. Нових експедицій найближчим часом учені поки не планують, уточнив співрозмовник агентства.

Відео дня

На тему: Вчені: у Челябінськ метеорит прилетів із сузір'я Пегаса

У п'ятницю вранці, 15 лютого, жителі ряду регіонів Уралу спостерігали політ боліда, після чого стався спалах і потужний вибух. Ударна хвиля пошкодила будівлі та вибила безліч вікон в Челябінську, більше тисячі людей постраждали.

Експедиція Уральського федерального університету виявила в районі озера Чебаркуль частинки метеорита, хімічний аналіз підтвердив їх позаземне походження.