Саакашвілі продовжить зустрічі з народом вже без охорони / Фото: polittech.org

Про це у вівторок, 26 лютого, заявила прес-секретар глави держави Манана Манджгаладзе, пише Лента.ру з посиланням на місцеві ЗМІ.

Прес-секретар наголосила, що прийняте рішення не позначиться на графіку Саакашвілі, він продовжить свої поїздки і зустрічі з населенням.

Манджгаладзе заявила, що уряд Іванішвілі пропонував Саакашвілі посилити його особисту охорону, якщо він погодиться внести зміни до конституції.

Відео дня

«Президент не вважає, що зміни до Конституції якимось чином повинні бути пов'язані з його особистим питанням», - заявила прес-секретар Саакашвілі.

Манджгаладзе мала на увазі запропоновані урядом Іванішвілі зміни до конституції, що передбачають позбавлення президента права відправляти уряд у відставку без згоди парламенту, а також необхідність затвердження призначеного президентом складу уряду в парламенті. Поправки передбачають також, що у президента буде право на розпуск парламенту в будь-який час (зараз главі держави заборонено розпускати його протягом півроку після виборів і за півроку до закінчення президентських повноважень).

Саакашвілі відмовився від послуг Державної служби охорони після того, як 26 лютого прем'єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі змінив начальника цієї структури. На цю посаду був призначений глава служби охорони прем'єра Анзор Чубінідзе.