Італійська поліція вживає надзвичайні заходи щодо безпеки

Правоохоронні органи Італії вживають надзвичайні заходи щодо безпеки в Римі у зв'язку з заявами влади США про високу терористичну загрозу, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на місцеві ЗМІ.

За вказівкою квестури (поліцейського управління) Риму, особлива увага приділяється безпеці іноземних дипломатичних представництв в Італії, а також ряду інших важливих об'єктів, розташованих в італійській столиці, повідомляє інформагентство Ansa.

Співробітники правоохоронних органів, в тому числі, сапери проводять масштабні перевірки у ряді районів Риму, зокрема, обстежують каналізаційні люки.

Відео дня

Головна увага зосереджена на території поблизу посольств США, а також Великобританії, Іспанії і ряду інших країн ЄС.

На тему: Через загрозу терактів США евакуюють персонал генконсульства в Пакистані

МЗС Італії охарактеризувало терористичну загрозу в світі як реальність, вказавши при цьому, що вона прямо не спрямована проти Італії.

"Ми не маємо в своєму розпорядженні якоїсь специфічної інформації про ризики для Італії", - заявила у четвер заступник міністра закордонних справ Марта Дассена.

Раніше держдепартамент США попередив співгромадян по всьому світу про загрозу терактів, яка триватиме до кінця серпня. З міркувань безпеки США закрили майже 30 посольств і консульств на Близькому Сході і в Африці, 19 з яких - до 10 серпня.