Девід Кемерон / Фото : armenpress.am

Про це британський прем'єр-міністр Девід Кемерон заявив в інтерв'ю ВВС.

На тему: Держсекретар США: Арабські країни готові "оплатити" вторгнення в Сирію

За його словами, ці докази були отримані британськими вченими, які у військових лабораторіях досліджували зразки матеріалу, взятогог в сирійській столиці, повідомляє Росбалт з посиланням на Інтерфакс.

Відео дня

"Ми досліджували в Британії деякі зразки, які були взяті з Дамаску. Вони свідчать про застосування хімічної зброї в передмісті Дамаска", - сказав Кемерон.

Прем'єр також заявив, що Британія буде одним з лідерів у просуванні планів мирного процесу в Сирії.

Раніше глава британського кабінету міністрів знову підтвердив, що Британія не братиме участі в нанесенні удару по Сирії через протидії цьому парламенту країни.

Нагадаємо, 29 серпня Палата громад проголосувала проти участі Великобританії у військовій операції проти Сирії. Ця резолюція поставила під питання традиційну роль Британії як найвірнішого союзника США в Європі.

Міністр оборони Великобританії Філіп Хаммонд раніше заявив, що, на його думку, Сполучені Штати будуть розчаровані відмовою Королівства від участі в інтервенції. У свою чергу,  прем'єр -міністр Кемерон висловив надію на те, що "американська громадськість, американський народ і президент зрозуміють" рішення британського парламенту.