Лі Харві Освальд застрелив Джона Кеннеді 22 листопада 1963 року

Золоту обручку вбивці Джона Кеннеді Лі Харві Освальда продали на аукціоні в США за 108 тисяч доларів, пише РИА Новости з посиланням на Associated Press.

В Бостоні відбулися торги, що були приурочені до 50-ї річниці загибелі Кеннеді 22 листопада 1963. Представник аукціонного дому RR Auction повідомив, що кільце придбав покупець з Техасу, який побажав залишитися невідомим.

Обручку Освальда влітку цього року виставила на аукціон його вдова Марина Портер, щоби позбутися спогадів про вбивство 35-го президента США. До прикраси додається її написаний від руки лист.

Відео дня

Читайте також: Скрипку з Титаніка продали за півтора мільйони доларів

Освальд познайомився зі своєю майбутньою дружиною Мариною, в дівоцтві Прусаковою, на початку 1960-х років у Мінську, де він жив ​​і працював на одному з заводів. Кільце Освальд придбав в 1961 році в одному з ювелірних магазинів білоруської столиці, незадовго до того, як пара покинула СРСР і перебралася до США.

Морський піхотинець Лі Харві Освальд убив президента США Джона Кеннеді 22 листопада 1963 в Далласі, штат Техас. Двома днями пізніше Освальд був застрелений в міському поліцейському відділку. В даний час 72-річна Марина Портер веде усамітнений спосіб життя. Відомо, що після шлюбу з Лі Харві Освальдом вона була заміжня, у неї є діти і онуки.