Беспорядки в Варшаве / Фото: Твиттер @PolandTalks

Росія вимагає від влади Польщі принесення офіційних вибачень, відшкодування завданих збитків та покарання винних в інциденті у Варшаві, що стався біля посольства РФ, йдеться в заяві МЗС РФ.

12 листопада в МЗС Росії було викликано Посла Республіки Польща в Москві В.Зайончковского, якому "було заявлено рішучий протест у зв'язку з безчинствами навколо російського Посольства у Варшаві, які були ввечері 11 листопада, влаштовані багатотисячним натовпом агресивно налаштованих учасників так званого «маршу незалежності»".

На тему: У Варшаві День незалежності Польщі відзначили нападом на посольство РФ (відео)

Відео дня

"В результаті майну дипмісії завдано матеріальних збитків, а її нормальне функціонування протягом декількох годин було по суті блоковано, що є грубим порушенням польською владою Віденської конвенції про дипломатичні зносини", - повідомили у російському МЗС.

Москва підкреслила, що вимагає офіційного вибачення влади Польщі.

"Войцеху Зайончковському було заявлено, що ми вимагаємо від польської влади принесення офіційних вибачень, вжиття вичерпних заходів щодо забезпечення безпеки і нормального функціонування всіх дипломатичних представництв Росії в Польщі, відшкодування заподіяної шкоди, покарання винних та недопущення подібних провокацій в майбутньому", - йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства.