обама / Фото: article-3.com

"Популярність за даними опитувань то зростає, то знижується. Якби я цікавився опитуваннями, я б взагалі не балотувався в президенти. Залишився б сенатором, мій рейтинг був близько 70%", - сказав Обама на прес-конференції в п'ятницю, пише РІА Новости.

На тему: Обама не хоче розмірковувати про амністію Сноудена

За його словами, зараз на порядку денному - реалізація ключових ініціатив. Зокрема, президент пообіцяв зробити все можливе, щоб реалізація реформи охорони здоров'я проходила без збоїв.

Відео дня

Частка американців, які не схвалюють діяльність Обами на посаді президента, досягла рекордного рівня з моменту його обрання в 2008 році, повідомив раніше телеканал NBC з посиланням на опитування, проведене телеканалом спільно з виданням Wall Street Journal.

Згідно з результатами останнього опитування, 54% громадян США не схвалюють роботу Обами. У жовтні ця цифра складала 51%. У числі факторів, що вплинули на зниження рейтингу президента, були названі проблеми з реалізацією реформи охорони здоров'я, скандали, пов'язані з публікацією секретних документів екс-співробітником спецслужб Едвардом Сноуденом, а також призупинення фінансування уряду в жовтні.