Ніколас Мадуро / Фото: ultimasnoticias.com.ve

Президент Венесуели Ніколас Мадуро знайшов пояснення високому рівню злочинності в своїй країні - він може бути пов'язаний з серіалами трансльованими по телебаченню, повідомляє РИА Новости з посиланням на латиноамериканські ЗМІ.

«Ми побудуємо мирну культуру», - заявив Мадуро. Поки ж, за його словами, телеканали наживаються на серіалах, в яких головні актори вбивають людей, але при цьому підносяться як герої.

«Скільки мільйонів людей це бачить! Хлопчиків, дівчаток, молоді! Які можливості впливу (на них) і перетворення вбивць у героїв!» - підкреслив Мадуро.

Відео дня

Читайте також: У Венесуелі затримали злочинців, які планували замах на Мадуро

Мадуро дав вказівку міністру комунікацій Делсі Родрігес провести ревізію змісту телепрограм.

На думку глави держави, багато серіали спонукають насильство і ненависть у суспільстві. "Не думаю, що хтось буде з цим сперечатися, ми почнемо справжню дискусію про зміст, який несуть ЗМІ", - підкреслив Мадуро.

За офіційними даними, число вбивств у Венесуелі склало в 2013 році 39 на 100 тисяч населення. При цьому незалежна організація Observatorio Venezolano de Violencia називає інші цифри - 79 вбивств на 100 тисяч жителів, які влада спростовує.