В Афганістані стався землетрус / фото ООН

На заході Афганістану стався землетрус магнітудою 6,3. До теперішнього часу відомо, що його жертвами стали щонайменше 2000 осіб, проте їхня кількість може зрости.

Тисячі людей отримали поранення. Багато будівель було пошкоджено, люди опинилися під завалами. 

Раніше повідомлялось, що внаслідок землетрусу загинули 120 людей. Представник екстрених служб Моса Ашарі повідомив журналістам: "За нашими даними, більше тисячі жінок, дітей і літніх громадян були поранені і близько 120 осіб загинули", писало Бі-бі-сі. Однак, за непідтвердженими даними, кількість загиблих перевищувала 300 осіб.

Відео дня

Свідки катаклізму розповіли, що будівлі спочатку почали трястися, а потім впали.

Сильний землетрус в Афганістані: загинули понад 2000 людей, дуже багато поранених

Епіцентр землетрусу знаходився в 40 км від західного міста Герат, яке вважається культурною столицею Афганістану. Повідомляється, що сталося як мінімум три потужні поштовхи.

В даний час мобільний зв'язок в районі лиха не працює. На кадрах з району Інджиль в Гераті, видно, що уламки зруйнованих будівель блокували дороги, що ускладнює рятувальні роботи.

Станом на ранок "Талібан" заявив про загибель щонайменше 500 людей внаслідок землетрусу, ще тисячі людей постраждали. Там заявили, що кількість жертв може зрости.

Оновлено об 11:25: потужні землетруси в Афганістані забрали життя понад 2000 людей, отримали поранення понад 9000 людей, повідомляє The Telegraph.

Інші землетруси

З початку цього року в світі сталося кілька найбільших землетрусів. Так, в лютому найпотужніший землетрус стався на сході Туреччини, внаслідок чого загинуло багато людей, цілі міста перетворилися на руїни.

А вже влітку катаклізм стався в Маракко. Там загинули сотні людей.

Вас також можуть зацікавити новини: