Данілов прокоментував затримання терориста Гіркіна в Росії / фото УНІАН

Арешт російського терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) є показовим, і стоїть за цим переляк у Кремлі. Таку думку висловив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

"Насамперед за цим стоїть звичайний переляк. Переляк Кремля, переляк Путіна і його найближчого оточення. Хочу зауважити, що те, що стосується ситуації з Пригожиним, – майте на увазі, що представники найближчого оточення (Путіна) в цьому брали безпосередню участь. І були спільниками з Пригожиним", – заявив він в інтервʼю "24 каналу".

Водночас секретар РНБО зауважив, що хоча Путін точно знає, хто брав участь у пригожинському заколоті, він не наважується прибрати всіх. Натомість ситуація з Гіркіним, за його словами, була попередженням усім, хто буде виступати на телебаченні.

Відео дня

"Він ніде не виступав, окрім телебачення, останнім часом. Для того, щоб ще більше закручувати гайки, щоб ніхто не мав іншу думку. Це такий показовий арешт Гіркіна на 2 місяці, який насправді нічого не вирішить. Бо там громадянського суспільства, іншої думки немає точно років вже 10", – додав Данілов. 

Арешт Гіркіна: основне

Про затримання російського терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) стало відомо 21 липня 2023 року. Повідомлялося, що до його квартири з обшуками навідалися працівники Слідчого комітету РФ. 

Міщанський суд Москви відправив Гіркіна під варту терміном на два місяці. Слідство вимагало арешт, аргументуючи це тим, що Гіркін (Стрєлков) має конспірологічні навички та може легко сховатися. При цьому сам терорист просив відпустити його додому, посилаючись на стан здоровʼя. 

Російський політичний коментатор Дмитро Єловський зауважив, що одним Гіркіним справа не обмежилася - в Росії почали саджати найвідданіших прихильників путінського режиму. Днями в РФ також заарештували відставного полковника ГРУ Володимира Квачкова, з яким терорист Гіркін (Стрєлков) часто виходив в ефір.

Вас також можуть зацікавити новини: