Російський політичний коментатор прокометував затримання терориста Гіркіна / скриншот

Російський політичний коментатор Дмитро Єловський прокоментував затримання російського терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова). За його словами, той давно наривався на арешт, оскільки критикував дії Путіна та Міноборони РФ, проте затримали не лише Гіркіна.

"Гіркін давно наривався. Критикував і Путіна, і Міноборони, і Пригожина. Людина вельми незручна, і яку позбавили будь-якої можливості безпосередньо брати участь у війні проти України. Ми пам’ятаємо його спроби потрапити на фронт. Усе це захлинулося в якійсь низці незручних спроб записатися в ПВК "Вагнер", де його футболили зі штабу в штаб. До фронту Гіркін так і не доїхав, запостив кілька фото у формі, і цим усе закінчилося", – пояснив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Єловський нагадав, що Гіркін є засновником Телеграм-каналу "Клуб розсерджених патріотів". За його словами, тепер цей клуб стає "клубом затриманих патріотів". Так, напередодні заарештували відставного полковника ГРУ Володимира Квачкова, з яким Гіркін часто виходив в ефір.

Відео дня

Як зауважив ведучий, 21 липгня фанати терориста Гіркіна-Стрєлкова приїхали до стін Міщанського суду Москви, щоб його підтримати. Там було біля 15-20 осіб, декого затримали.  

"Когось затримали – того ж Губарєва. Зараз кумедно спостерігати, що буде далі з цими активістами, як вони проводитимуть свої заходи. Тиждень тому були обшуки та зривали заходи Гіркіна в книжкових магазинах і в Москві, і в Санкт-Петербурзі. Ну, загалом, за що боролися, на те й напоролися", – додав гість ефіру.

Єловський наголосив, що зараз за критику влади саджають тих, хто по суті є найбільш відданими прихильниками путінського режиму. При цьому він вважає, що якщо Ігоря Гіркіна все ж відправлять до колонії, від отримає мінімальний термін.

Затримання Гіркіна в Росії

21 липня повідомлялося, що терориста Гіркіна-Стрєлкова затримали в Росії, а в його квартирі проводять обшуки.

Згодом стало відомо, що Міщанський суд Москви взяв його під варту терміном на два місяці. Арешт вимагало слідство, оскільки той нібито має конспірологічні навички та може легко сховатися. Водночас сам Гіркін просив відправити його під домашній арешт через проблеми зі здоровʼям.

Вас також можуть зацікавити новини: