Зеленський скасував візит до Білорусі / фото REUTERS

Президент Володимир Зеленський скасував заплановану поїздку до Білорусі у жовтні.

Про це в коментарі РБК-Україна повідомила його речниця Юлія Мендель.

Читайте такожМЗС Білорусі емоційно відреагувало на невизнання Україною легітимності Лукашенка

Відео дня

«Справді, візит президента України до Білорусі, запланований у жовтні, було скасовано», – цитує видання слова Мендель.

Форум регіонів у Білорусі: що відомо

21 вересня білоруський посол в Україні Ігор Сокол заявив в інтерв’ю газеті «Украина Бизнес Ревю», що Форум регіонів України та Білорусі, який планувався на жовтень в Гродно, з ініціативи української сторони, перенесений.

«Фактично перекреслена спільна підготовка, постраждають насамперед економіки наших країн, міжрегіональні зв’язки і між простими людьми. Руйнувати легко, створити важче… Якщо керівництво України поставило відносини «на паузу», значить, продовжимо спілкуватися з областями, містами, сільськими радами і бізнесом. Ми до цього готові», – відповів посол.

  • Третій форум регіонів мав відбутися 8-9 жовтня в білоруському місті Гродно. Про участь Зеленського у заході стало відомо 5 серпня – напередодні президентських виборів в Білорусі та масових протестів.
  • Для проведення другого форуму регіонів у Житомирі перекрили центр міста, а на Соборному майдані виставили великогабаритну техніку. На одній з будівель на вулиці Київській розмістили величезний білий банер з прапорами України й Білорусі, також стягами прикрасили й будівлю Житомирського облмуздрамтеатру.