/ фото УНІАНЗ опозиційними журналістами проводили додаткову розмову / фото УНІАН

На Форум регіонів у Житомирі 4 жовтня журналістів з білоруських недержавних видань позначали знаком оклику та виділяли кружечком у спеціальних списках.

Про це повідомляє Белсат.

«Поки інші журналісти проходили через металошукач, нашу знімальну групу зупинили й попросили відійти у бік. Людина, що відповідала за взаємодію зі ЗМІ, сказала: «Там не всі документи були на вас» і вимагав «показати прес-картку», – пише видання.

Відео дня

Читайте такожЛукашенко назвав Україну Росією на зустрічі із Зеленським (відео)

На запитання, чому журналістів окремих видань помічають у списку, співробітник держохорони заявив, що не побачив їхньої прес-картки.

За кілька хвилин журналістів пропустили всередину.

Видання зазначає, що у списку були й інші видання, зокрема державна радіокомпанія, але їх не виділяли.

Нагадаємо, 4 жовтня у Житомирі пройшов Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь, на який прибули президент України Володимир Зеленський та президент Білорусі Олександр Лукашенка.

Під час зустрічі обидва президенти обмінялися жартами про Росію, обговорили торговельну взаємодію країн тощо.

Для проведення форуму у Житомирі перекрили центр міста, а на Соборному майдані виставили великогабаритну техніку. На одній з будівель на вулиці Київській розмістили величезний білий банер з прапорами України й Білорусі, також стягами прикрасили й будівлю Житомирського облмуздрамтеатру. 

5 жовтня у Житомирі має пройти пленарне засідання форуму за участі президента України Володимира Зеленського та президента Білорусі Олександра Лукашенка.