Ситуація на Близькому Сході загострюється / фото ua.depositphotos.com

Арабо-ізраїльський конфлікт поступово перетворюється на іранську війну й має всі ознаки ескалації.

"Отримано дозвіл на знищення вищого керівництва корпусу Аль-Кудс і взагалі іранців на території Сирії. Це... дуже серйозна втрата для... експедиційного корпусу Аль-Кудс. Вони займають дуже вагому частку сектору безпеки Сирії та координують, як Хезболлу, так і численні подібні до Хезболли утворення у самій Сирії, а також вони є кураторами наркотрафіку на Саудівську Аравію в першу чергу, який йде через Йорданію", - пояснив заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов в ефірі Еспресо.

За словами експерта, у Сирії розташовані фабрики з виробництва штучного наркотику, які контролюють іранці й це є величезним прибутком для "Корпусу вартових ісламської революції Ірану".

Відео дня

За його словами, на йорданському кордоні деякий час тривають бої, а йорданці підіймають авіацію, адже наркоторгівці під охороною палестино-сирійського угруповання Аль-Кудс почали пробивати кордон.

"Це був поганий варіант розвитку подій для регіону. Війна поступово перетворюється з палестинської на іранську, вона має всі ознаки ескалації... іранці не хочуть великої війни, але у них не буде вибору, і вони вступлять у велику війну безпосередньо", - підсумував Данилов.

Ситуація на Сході

15 січня "Корпус вартових ісламської революції" Ірану запустив ракети по "антиіранських" цілях поблизу міста Ербіль, а також у Сирії.

18 січня стало відомо, що Йорданія, ймовірно, завдала авіаударів по південній частині Сирії, під час яких загинули 10 людей. 

Ввечері 20 січня бойовики, яких підтримує Іран, запустили балістичні ракети по авіабазі США в Іраку Аль-Асад

Вас також можуть зацікавити новини: