Україна готується до контрнаступальної операції / фото 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу

Великий контрнаступ може стати вирішальним фактором у війні, обернувши події на користь ЗСУ, але якщо Україна не скористається шансом, то все буде виглядати "похмуро".

Таку думку висловив колишній начальник Генерального штабу Великобританії Лорд Даннатт в коментарі Sky News. За його словами, завдяки поставкам західної зброї та підтримці планування Україна дуже скоро матиме можливість завдати кілька вирішальних ударів по росіянах.

"Якби вони змогли зробити це дійсно ефективно, це могло б призвести до швидкого повороту війни на користь українців цього року", - сказав він.

Відео дня

На думку Данната, контрнаступ "не за горами", проте якщо українці не досягнуть успіху, то "справи підуть погано". "Час на боці Путіна", - додав Даннатт.

Також він прокоментував атаку БПЛА на Кремль. На думку Даннатта, це могло бути операцією росіян "під фальшивим прапором" або роботою російської антивоєнної групи. На питання, чи знаходиться тепер життя Володимира Зеленського в небезпеці, він сказав, що той піддається високому ризику з початку війни. 

Контрнаступ України: що відомо

Нещодавно Сполучені Штати Америки оголосили, що передали Україні майже все, що вона просила для свого контрнаступу.

У Міністерстві оборони України заявляли, що підготовка до контрнаступу вже на фінішній прямій. Деталі атаки відомі тільки вищому керівництву.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що у плани України входить деокупація Криму, з якого "тікатимуть" росіяни. Сьогодні він сказав, що вірить в успіх українського контрнаступу.

При цьому голова Об'єднаного комітету начальників штабів Збройних сил Сполучених Штатів генерал Марк Міллі вважає, що жодній з строн не вдасться здобути перемогу в 2023 році.

Вас також можуть зацікавити новини: