Джо Байден і Володимир Путін можуть зустрітися зовсім скоро / фото REUTERS

Фінляндія готова прийняти двосторонню зустріч президентів США Джо Байдена і Росії Володимира Путіна.

Читайте такожБлінкен на зустрічі з Лавровим висловив стурбованість через війська РФ біля України

Як повідомляє фінське видання YLE,

Відео дня

міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто зустрівся сьогодні з держсекретарем США Ентоні Блінкеном під час саміту Арктичної ради, яка проходить у Рейк'явіку.

Хаавісто нагадав своєму американському колезі, що Фінляндія готова надати майданчик для проведення двосторонньої зустрічі лідерів США і Росії.

"Ми в загальних рисах заявили, що можемо запропонувати всі послуги, необхідні для розвитку двосторонніх відносин цих держав", - сказав Хаавісто.

За словами Хаавісто, Фінляндія в ході бесіди дала зрозуміти, що з її точки зору позитивним було б, якби переговори відбулися, але не важливо, де це станеться.

Як підкреслив Хаавісто, саміти проводяться по всьому світу, в різних куточках. Минула зустріч очільників Росії і США пройшла в Гельсінкі.

"Фінляндія готова допомогти. Обидві сторони про це знають. Найважливіше, щоб зустріч відбулася", - додав він.

Можлива зустріч Байдена і Путіна: що відомо

  • 13 квітня Путін і Байден провели телефонну розмову. За заявою прес-служби Білого дому, Байден висунув ідею проведення російсько-американського саміту «у третій країні в майбутні місяці». Пізніше американський лідер уточнив, що запропонував російському колезі зустрітися влітку в Європі.
  • Президент України Володимир Зеленський позитивно оцінив можливість зустрічі лідерів Росії і США.
  • Байден під час зустрічі з Путіним має намір обговорити ситуацію з Україною.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що він оптимістично налаштований щодо пропозиції президента США цього літа провести зустріч з президентом РФ в Європі.