Ізраїльські ракети атакували Сирію / соцмережі

У ніч на неділю, 19 лютого, Ізраїль завдав ракетних ударів по столиці Сирії Дамаску та її передмістю. Ракета зачепила і цивільну інфраструктуру.

Як повідомляє міжнародне агентство Reuters, одна з ракет поцілила у будівлю в районі Кафр-Суза в центрі Дамаска поблизу одного з об'єктів іранських сил. Щонайменше п'ятеро осіб загинули, ще 15 отримали поранення.

Удар пошкодив кілька будівель у густонаселеному районі поблизу площі Омейяд у центрі столиці. Військовий аналітик та офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін зазначив, що ця будівля – так звана "іранська школа", яка слугувала штабом Сил "Кудс" Корпусу вартових ісламської революції. За даними експерта, було завдано удару біля резиденції президента Сирії.

Відео дня

Іранські джерела заявляють, що Сирію атакували ізраїльські літаки. Офіційно Ізраїль не коментує причетність до цієї операції. Втім, влада країни рідко робить заяви щодо атак.

Ситуація в Сирії: останні новини

Російська Федерація зібралася перекидати із Сирії в Україну частину "стратегічних озброєнь". Російська сторона поінформувала про свої плани Ізраїль та попросила не втручатися. Однак все пішло не за планом окупантів.

В кінці жовтня Ізраїль завдав авіаударів по околицях столиці Сирії, де могли робити іранські дрони. Сирійські засоби протиповітряної оборони нібито збили частину ракет, проте інші потрапили в деякі об'єкти поблизу столиці й викликали руйнування.

Також раніше повідомлялося, що Ізраїль вдарив по аеропорту в Дімасі, який використовувався для збирання іранських дронів: потік боєприпасів і запчастин до іранських БПЛА почав надходити в Дімас у січні 2022 року.

Зовсім нещодавно військові США збили на території Сирії безпілотний літальний апарат, ймовірно, іранського виробництва. Він проводив розвідку поблизу американської військової бази.

Вас також можуть зацікавити новини: