Ігор Додон / фото REUTERS

Депутат парламенту Молдови від опозиційної партії «Платформа DA» Юріє Рениця оприлюднив відеозапис, на якому, як він стверджує, президенту Ігорю Додону передають пакет з великою сумою грошей.

Читайте також"Зупинила кровопролиття": у Молдові вимагають відставки глави МЗС після його слів про російську арміюПро це пише NewsMaker.

Зазначається, що на відео, крім Додона, зображені екс-лідер Демпартії Володимир Плахотнюк і екс-віце-голова партії Сергій Яралов. Перший тримає в руці пакет, в якому, як стверджує Рениця, знаходяться гроші.

Рениця заявив про намір звернутися в прокуратуру на підставі представленого відео і заяв, зроблених в ньому Додоном.

У відповідь на звинувачення Додон на своїй сторінці в Facebook написав, що не знає про вміст пакету, а саме відео є підробкою.

«Я говорив і раніше, що в ході тих бесід з Плахотнюком кожен слідував своїй тактиці: я мав намір змусити його думати, ніби у нас з ним співпраця, щоб дотягнути до моменту, коли я міг діяти відкрито і прямо для звільнення країни з його лап. Тактика Плахотнюка полягала в інсценуванні всяких провокацій і «пакетів», щоб все це зафіксувати. Я не знаю, що було в тому пакеті, все це було постановкою спеціально для відеозапису. Я публічно звертаюся до Генеральної прокуратури із закликом провести повну перевірку, і впевнений, що фейки та маніпуляції будуть розкриті, так само як все було розкрито і щодо попередніх записів», – написав він.

Раніше УНІАН повідомляв, як президента Молдови звинуватили в сексизмі після слів про екс-прем'єра.