Китай висловив протест у зв'язку із заявою Трампа \ фото REUTERS

МЗС Китаю висловило протест у зв'язку із заявою президента США Дональда Трампа на 75-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, в якій він закликав притягнути Китай до відповідальності за пандемію коронавірусу.

Читайте такожУ секретній службі США зростає кількість заражень коронавірусом через поїздки Трампа-ЗМІ"На жаль, всупереч фактам, американська сторона використовувала трибуну ООН для фабрикації чуток, безпідставних нападок і очорнення Китаю з непорядних політичних цілей. Китайська сторона висловлює рішучий протест", - сказано в заяві МЗС Китаю, передає kommersant.

На Генасамблеї ООН також виступив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш. Він закликав не допустити розколу світу через конфлікт США і Китаю. На його думку, технологічний і економічний розкол призведе до геостратегічного і військового.

Відео дня

Що заявив Трамп: 

22 вересня Трамп у своєму виступі на загальнополітичних дебатах 75-ї сесії Генасамблеї ООН заявив, що вважає, що Китай дозволив заражати весь світ, не обмеживши польоти з країни. Зокрема він заявив: "Ми повинні притягти до відповіді країну, яка випустила цю чуму в світ - Китай! Уряд Китаю і ВООЗ - яка підконтрольна Китаю - помилково заявили, що відсутні докази передачі вірусу від людини до людини... У перші дні вірусу Китай зупинив поїздки всередині країни, дозволяючи при цьому літакам залишати Китай і заражати світ... ООН повинна притягнути Китай до відповідальності за його дії", - сказав Трамп

Як почалася пандемія коронавірусу:

Поширення коронавірусу почалося в кінці 2019 року. Його спалах був зафіксований на рибному ринку в китайському місті Ухань. З тих пір хвороба стрімко поширилася по всьому світу.

Президент США не раз заявляв, що відповідальність за поширення коронавірусу лежить на Китаї, який не попередив світ про небезпечну хворобу.

На сьогоднішній день у світі від коронавірусу омерли 971 116 осіб, одужали 21 756 648 осіб. Всього підтверджено 31 615 836 випадків захворювання.