Ілюстрація REUTERS

Британські виробники продовольства заявляють, що через пандемію коронавірусу й політику чинного уряду щодо імміграції їм може не вистачити робочих рук для збору овочів і фруктів.

Водночас принц Чарльз, старший син Єлизавети II, закликав британців, які через карантин сидять без роботи, долучитися й допомогти зі збором урожаю, повідомляє The Guardian.

Так, на пресконференції у вівторок, 19 травня, міністр із питань довкілля британського уряду Джордж Юстіс визнав, що через ситуацію з міжнародними перевезеннями до Великої Британії приїде менше сезонних працівників, ніж вона потребує.

Відео дня

«Уже точно зрозуміло, що цьогоріч нам доведеться покластися на допомогу британських працівників у зборі урожаю», — заявив він.

Читайте такожВрожай суниці в Україні може стати найгіршим за п'ять років – експерти

Водночас під час слухань у профільному парламентському комітеті Ієн Райт, керівник британської Федерації продовольства і напоїв, заявив, що одним із чинників нестачі робочої сили в харчовій промисловості може стати новий закон про імміграцію, який за день до того ухвалив парламент Великої Британії.

Уряд країни вже розпочав інформаційну кампанію «Збери для Британії», аби заохотити британських працівників, які через карантин сидять удома без роботи, допомогти в зборі фруктів та овочів. Своє звернення в межах кампанії записав і принц Чарльз — спадкоємець британського королівського престолу.

«У цей час великої непевності багато наших звичних планів і постійних життєвих звичок опинилися під загрозою. Якщо ми хочемо цьогоріч зібрати врожай британських фруктів та овочів, нам потрібна армія людей», — говорить Чарльз у відеозверненні.

Як повідомляв раніше УНІАН, втрати врожаю озимих зернових під урожай 2020 року в Україні через весняні заморозки можуть досягти 15-25%.