Джузеппе Конте / REUTERS

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив у неділю, що школи в країні відкриються лише у вересні, але багато підприємств відновлять роботу з 4 травня, коли країна вийде з вкрай жорсткого карантину, впровадженого через коронавірус.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на The Local.

На початку наступного тижня Конте докладно розповість про те, як Італія пом’якшуватиме найдовший у світі карантин, введений через пандемію COVID-19, сказав прем’єр в інтерв’ю La Repubblica.

Відео дня

За даними ЗМІ, мова йде обережний план, який передбачає поступове зняття обмежень протягом наступного місяця.

Конте заявив, що його уряд "дозволить 4 травня відновити роботу великій кількості компаній - від виробників до будівельників".

"Ми не можемо продовжувати цей (жорсткий) карантин - ми ризикуємо завдати занадто великої шкоди соціально-економічній структурі країни", - сказав Конте.

Читайте такожВ Італії босів мафії випускають із тюрем через коронавірус

Він зазначив, що відновлення навчання у школах раніше за вересень неможливе, оскільки багато вчителів старшого віку і є великий ризик їхнього зараження.

Багато італійців найбільше стурбовані тим, коли вони нарешті зможуть гуляти в парках і виходити на пробіжки, не будучи зупиненими і оштрафованим поліцією. Чимало італійців перетворили свої дахи в імпровізовані спортивні зали і навіть тенісні корти, щоб уникнути психологічної напруги.

"Ми поки не в змозі відновити повну свободу пересування, але ми вивчаємо ослаблення нинішнього суворого режиму. Ми подбаємо про те, щоб надати більшу свободу пересування при збереженні гарантії запобігання і стримування зараження", - сказав Конте.

За повідомленнями ЗМІ, уряд може дозволити людям вільно пересуватися по містах, але обмежить рух населення між 20 регіонами країни.

Офіційна кількість загиблих в Італії від коронавірусу становить 26 384 особи, найбільше в Європі. Але кількість випадків нових інфекцій зменшилася, і Італія вважає, що рівень зараження дозволяє безпечно відновити деякі види діяльності.

Як повідомляв УНІАН, наступного місяця в Італії буде відновлено роботу музеїв і головних визначних пам'яток країни, які були закриті через спалах коронавірусу COVID-19.

Читайте також: