Саміт ЄС – коли пройде та що обговорять / REUTERS

Лідери країн-членів Євросоюзу зберуться на саміт 25 травня.

Про це у Twitter повідомив речник президента Європейської ради Баренд Лейтс.

Читайте також"Спостерігаємо дуже уважно": у Пентагоні моніторять відвід військ РФ від кордонів УкраїниСеред основних питань будуть розглядати, зокрема, відносини з Росією.

Відео дня

«У вівторок, 25 травня, президент Європейської ради скликає очний саміт ЄП у Брюсселі на тему коронавірусу, клімату і Росії»,  – написав він.

Стягування військ РФ до кордону: що відбулося

  • РФ під виглядом підготовки до навчань стягнула до окупованого Криму і до кордонів України десятки батальйонних тактичних груп, військову техніку, штурмовики Су-25СМЗ, кораблі Каспійської військової флотилії.
  • 20 квітня Кулеба наголосив, що чисельність російських військ на кордонах з Україною через тиждень зросте до понад 120 тис. військовослужбовців.
  • 22 квітня в окупованому Криму на нараді про підсумки дій російських військ під час раптових перевірок міністр оборони РФ Сергій Шойгу вирішив завершити раптову перевірку російських військ у Західному і Південному військових округах РФ біля кордонів України, у рамках якої проводилися навчання, оскільки "всі поставлені цілі досягнуті".
  • За його словами, Генеральному штабу, командувачам військ військових округів і повітряно-десантних військ доручено спланувати і приступити з 23 квітня до повернення військ до пунктів постійної дислокації, провести детальний аналіз і підбити підсумки раптової перевірки військ.