Лукашенко прилетів у Сочі на переговори з Путіним / фото REUTERS

У Сочі почалися переговори президентів РФ і Республіки Білорусь Володимира Путіна і Олександра Лукашенка.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

"Переговори почалися", - сказав Пєсков.

За його словами, зустріч проходить у сочинській резиденції російського президента. Участь ЗМІ у висвітленні цієї зустрічі не передбачена.

Раніше повідомлялося, що переговори проходитимуть у форматі "тет-а-тет".

Переговори Путіна і Лукашенка: чого очікувати

9 вересня Пєсков заявив, що після візиту Лукашенка поглинання Білорусі з боку Росії не відбудеться.

"Ніяких злиттів, поглинань і так далі бути не може як результат візиту. Це абсолютна нісенітниця", - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, що планують обговорювати президенти і як у Кремлі ставляться до заяви багатьох політичних коментаторів, що може відбутися злиття двох країн.

Сам Лукашенко заявляв, що має намір на зустрічі з Путіним розставити крапки над "i" з чутливих питань відносин двох країн.

Читайте такожТихановська-Путіну: я дуже шкодую, що Ви вирішили вести діалог з узурпатором, а не з білорусами

Ситуація в Білорусі: хроніка

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту відбулися зіткнення з силовиками. У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешт.
  • Протести в Білорусі розганялися максимально жорстоко. Силовики жорстоко застосовували спецзасоби, жорстоко били протестувальників при затриманні і в ізоляторах. За офіційними даними МВС, в ході вуличних акцій загинули три людини.
  • Акції проти Лукашенка в Білорусі проходять майже щодня. На масштабних маршах протесту 13 вересня в Мінську було затримано понад 400 осіб.
  • У Євросоюзі заявили про невизнання результатів виборів і досягли угоди застосувати санкції проти білоруських чиновників у відповідь на фальсифікацію результатів голосування та застосування насильства проти протестувальників.