Лукашенко проти майдану в Білорусі / Ілюстрація REUTERS

Беззмінний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що «майданів» у його країні не буде.

Читайте також"Лукашенко клацнувши його в ніс": російський історик пояснивши, чому Путін вирішив провести парад 24 червня

Як повідомляє БЕЛТА, таку заяву він зробив на зустрічі з головою КДБ Білорусі Валерієм Вакульчиком.

Відео дня

"Державна безпека - основа основ. І Комітету державної безпеки в цьому плані належить разом з Президентом провідна роль із захисту незалежності і суверенітету нашої держави. Ми знаємо абсолютно цілі, які переслідують тут окремі вітродуви. Ці цілі нам зрозумілі: влаштувати нам майданчик напередодні президентських виборів або в день президентських виборів. Так вони планували. Хочу на цій зустрічі вас попередити і всіх, хто нас почує, всіх цих "майданутих" хочу попередити, що майданів в Білорусі не буде", - підкреслив Лукашенко.

Лукашенко закликав не проводити аналогії і не порівнювати те, що відбувається в Білорусі, з деякими попередніми подіями у Вірменії або Україні.

"Не треба нас порівнювати, як нещодавно газета сусідньої країни пописувала, що тут у нас з'явилися нові Пашиняни, нові Зеленські і у нас ситуація чи не то як у Вірменії, не то як в Україні. маю сказати, що ситуація по-різному може складатися. Тільки у нас немає Пашинянів і Зеленських. Як би там не відбувалися у Вірменії та Україні події, все-таки це люди талановиті - і Зеленський, і Пашинян. Я вже з ними близько познайомився. Це люди талановиті, безумовно, і головне - патріоти своєї країни. Вони віддані своїй країні", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше Лукашенко подав документи для реєстрації кандидатом у президенти. Можлива перемога на виборах в серпні може принести йому шостий президентський термін поспіль.

Підготовка до виборів в Білорусі супроводжується пікетами опозиції і затриманням опозиційних лідерів.

Так, у білоруському Гродно в п'ятницю був затриманий блогер Сергій Тихановський, який збирав підписи для висунення своєї дружини кандидатом у президенти.

Напередодні повідомлялося, що в Мінську невідомі викрали опозиціонера Миколу Статкевича. Опозиціонер їхав на пікет на підтримку альтернативних учасників президентської кампанії в Білорусі.