Серед туристів, які отруїлися в Хургаді, є українці / фото Facebook / Тетяна Копач

Українці серед туристів, які отруїлися в готелі Єгипту, все ж є. Всього постраждали 13 осіб, їх вивозять з готелю.

Про це розповіла постраждала Українська туристка Тетяна Копач у Facebook.

Українка розповіла, що всього отруїлося понад 100 людей. Вона вказала, що черга до лікаря вишикувалася ще з 04:00 й люди не розходилися до 21:00.

Відео дня

Читайте такожДев'ять пожежників загинули на навчаннях через обвал у бразильській печері (фото, відео) За словами дівчини, у неї та у її чоловіка була висока температура та блювота, вони "каталися по номеру між туалетом й ліжком". Українка була обурена тим, що в МЗС України заявили про відсутність українців серед постраждалих.

"Ми вчора дзвонили в посольство Єгипту на екстрений номер, з нами говорили, Ми залишили свої дані, пообіцяли передзвонити й тиша, а ми як і раніше катаємося номером",- зазначила Копач.

false

При цьому вона розповіла, що їм навіть не викликали швидку, їх лише оглянув місцевий лікар, який "виписав ліки та відправив розбиратися з проблемою самостійно за свої гроші".

false

За словами жінки, турагент відповів їм, що це не їхня провина і порекомендував добу не їсти в готелі. Також вона стверджує, що їй не вдалося зв'язатися з туроператором Join UP!

Водночас у прес-службі туроператора Join UP! заявили, що виконують всі свої зобов’язання перед українськими туристами під час інциденту з отруєнням у готелі AMC Royal (Хургада, Єгипет).

"Ми одразу відправили до готелю представника, який протягом 24 годин перебував у зоні ресепшн, і запропонували всім охочим переїзд до готелю аналогічного класу", – повідомили у прес-службі.

Як зауважили представники туроператора, більшість українських туристів погодились на переїзд одразу, але деякі вирішили почекати, адже готель AMC Royal продовжував працювати. Утім, з 1 листопада 2021 року рішенням Міністерства охорони здоров’я Єгипта робота закладу була припинена, тому сьогодні всіх туристів перемістили у готель Nubia Aqua Beach 5*.

"Оскільки до страхової чи туроператора інформація про погіршення стану здоров’я не надходила, ми не мали підстав повідомляти МЗС про постраждалих. Щодо звернення туристки в соціальних мережах, яке пізніше було опубліковано ЗМІ, то вона зверталась лише щодо переїзду в інший готель. Про погіршення стану здоров’я ані нам, ані страховій компанії вона не повідомляла. Разом із іншими відпочивальниками з України туристка зараз  переїхала до готелю Nubia Aqua Beach 5*", – додали у прес-службі.

Отруєння в готелі Єгипту: що відомо

За даними ЗМІ, в одному з готелів єгипетського курортного міста Хургада отруїлися іноземні туристи, в тому числі 40 росіян. Інцидент трапився через "людські помилки".

Пізніше генконсул РФ в Хургаді Віктор Воропаєв поділився, що в госпіталі продовжують перебувати 24 російських туристів.

У свою чергу посольство України в Єгипті з'ясувало, що українських громадян в готелі Хургади, де отруїлися туристи, не було.