Мей та Ілон Маск / фото instagram.com/mayemusk

Генеральний директор Tesla та SpaceX Ілон Маск 28 червня відзначає своє 50-річчя.

З цієї нагоди його мати – 73-річна канадсько-південноафриканська модель Мей Маск – опублікувала зворушливе фото, на якому вона тримає на руках новонародженого сина.

Знімок з'явився в її Instagram.

Відео дня

«З днем народження, Ілон! Дякую за цей чудовий день 50 років тому. Ти приніс мені величезну радість. Багато любові!» – йдеться у підписі до фото.

Мей Маск привітала старшого сина з днем народження / фото instagram.com/mayemusk

Ілон Маск: цікаві факти з біографії бізнесмена

Читайте такожІлон Маск став найбагатшою людиною у світіІлон Маск народився 28 червня 1971 року та виріс в Преторії (ПАР) в сім'ї інженера Еррола Маска і його дружини, моделі Мей Маск.

У Ілона є молодший брат Кімбал та молодша сестра Тоска.

Хлопчик ріс замкнутим, любив читання і, маючи фотографічну пам'ять та прочитавши два комплекти енциклопедій, став всезнайкою, що не додало йому популярності.

У школі Ілон часто піддавався насильству з боку однолітків.

У віці десяти років Ілон отримав в подарунок свій перший комп'ютер Commodore VIC-20 і навчився на ньому програмувати.

Ілон з братом / фото instagram.com/mayemusk

У 18 років вступив до університету Квінс в Кінгстоні, де навчався з 1989 по 1991 рік.

Потім Маск перевівся в Пенсільванський університет, щоб вивчати бізнес та фізику. Отримав ступені бакалавра економіки та бакалавра фізики.

У 1995 році вступив до Стенфордського університету, щоб отримати PhD з прикладної фізики та матеріалознавства. Однак його надходження збіглося з інтернет-бумом, і він покинув Стенфорд всього через два дні, щоб взяти в ньому участь, заснувавши свою першу компанію, Zip2 Corporation.