Удар по Кремлю тягне на Оскар / фото REUTERS

Міністри закордонних справ Литви та Латвії висміяли нічну атаку невідомих безпілотників на Кремль. Обидва натякнули, що даний інцидент, ймовірно, організувала сама ж російська влада.

"Цього року "Оскар" в категорії "Візуальні ефекти" дістається Кремлю", - написав у своєму Твіттер глава МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс.

Його литовський колега Габріелюс Ландсбергіс видав більш витончений жарт-каламбур, в якому зашифрував і провокацію російських спецслужб, і той факт, що безпілотник вибухнув безпосередньо поруч з російським прапором на даху Сенатського палацу.

Відео дня

"Перша в світі операція під чужим прапором, насправді за участю прапора", – написав він. 

Нічна атака на Кремль

У ніч на 3 травня два безпілотники атакували Кремль. Один з дронів вибухнув безпосередньо поруч з флагштоком на даху Сенатського палацу і викликав пожежу на даху. В результаті інциденту ніхто не постраждав.

Російська влада звинуватила в усьому Україну, хоча ніяких доказів цьому, зрозуміло, не представили. Екс-президент РФ Медведєв навіть закликав убити українського президента Зеленського. Сам же Зеленський прямо заявив про непричетність України до того, що трапилося.

Вас також можуть зацікавити новини: