Генпрокуратура РФ зацікавилася результатами аналізів опозиціонера / Фото: REUTERS

Генпрокуратура РФ направила до німецьких колег запит, щоб дізнатися результати аналізів російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє РБК з посиланням на скан-копії документів.

Читайте такожОтрута як аргумент влади. Як і навіщо Путін отруїв Навального

Відео дня

У документі йдеться про те, що заходи перевірки обставин госпіталізації Навального проводилися з 20 серпня.

«У ході оглядів були вилучені понад 100 предметів, на яких могли знаходитися зразки, необхідні для проведення порівняльних досліджень», – йдеться у запиті.

Також у ході перевірки була досліджена інформація з камер відеонагляду, призначено понад 20 криміналістичних експертиз, з яких три вже завершені.

Росіяни стверджують, що не змогли встановити навмисні дії, вчинені третіми особами.

Навального отруїли: що наразі відомо

  • Навальному стало погано в літаку, на якому той летів до Томська. Через що повітряне судно екстрено посадили в аеропорту Омська. У штабі Навального припускають, що Олексія отруїли чимось, підмішаним в чай.
  • У ЗМІ повідомили, що Навального могли отруїти оксибутиратом натрію, який викликає галюцинації, неспокій, сплутаність свідомості і патологічне мислення.
  • Навальний після отруєння знаходиться в комі у важкому стані. Його під'єднали до апарату ШВЛ.
  • Правоохоронні органи РФ поки не розглядають версію навмисного отруєння Навального. За даними ЗМІ, Навальний міг збирати матеріал для розслідування про депутатів з партії Путіна.
  • 21 серпня у штабі Навального з посиланням на транспорту поліцію заявили про виявлення в організмі політика небезпечної речовини. Проте у лікарні Омська цю інформацію одразу ж заперечили. 
  • Політика евакуювали з лікарні Омська 22 серпня. Нині він перебуває в німецькій клініці. 24 серпня у Німеччині підтвердили отруєння опозиціонера.