Навальний поспілкувався зі співробітником ФСБ / скріншот

У Федеральній службі безпеки Росії заявили, що розслідування опозиціонера Олексія Навального про нібито причетність співробітників спецслужби до його отруєння - провокація.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс" із посиланням на прес-службу ФСБ.

Запис розмови Навального зі співробітником ФСБ там назвали підробкою.

Читайте також"Додатковий аргумент": експерт спрогнозував наслідки отруєння Навального для Кремля

"Використання способу підміни номера абонента - відомий прийом іноземних спецслужб, раніше не раз апробований в антиросійських акціях, що дозволяє виключити можливість установки реальних учасників розмови. У зв'язку з цим організована перевірка, за результатами якої буде дана процесуальна оцінка", - заявили в ФСБ, назвавши розслідування Навального "спланованою провокацією, спрямованою на дискредитацію служби".

Увечері в понеділок Навальний повідомив в Facebook, що на юриста його Фонду боротьби з корупцією Любов Соболь заводять кримінальну справу за те, що вона дзвонила у двері Костянтину Кудрявцеву - ймовірному отруйнику Навального, про який йде мова в його розслідуванні.

Розслідування Навального про отруєння

  • Навальний зателефонував своєму ймовірному отруйнику, офіцеру ФСБ Костянтину Кудрявцеву і опублікував відео розмови з ним. За словами Навального, дзвінок Кудрявцеву був зроблений вранці 14 грудня - за кілька годин до публікації розслідування, в якому говорилося, що за його отруєнням стоїть група співробітників ФСБ.
  • Навальний подзвонив йому під виглядом помічника секретаря Радбезу РФ Миколи Патрушева і попросив його прояснити, що "пішло не так" з отруєнням в Томську.
  • У розмові офіцер ФСБ назвав операцію добре спланованою і пояснив невдачу збігом обставин. Він упевнений, що Навальний не вижив би, якби пілот не здійснив екстрену посадку в Омську, а лікарі швидкої допомоги не ввели б йому протиотруту.

Відео розмови Навального з Кудрявцевим