Євросоюз звернувся до РФ щодо лікування Навального / фото REUTERS

В Європейському Союзі сподіваються, що Росія дозволить відправити опозиційного політика Олексія Навального на лікування за кордон.

Про це на брифінгу у Брюсселі повідомила речниця Служби ЄС із закордонних справ та політики безпеки Набіла Массралі. Відео брифінгу оприлюднено на сайті аудіовізуальних матеріалів Єврокомісії.

"Ми сподіваємося, що російська влада виконає свої обіцянки, аби дозволити безпечне і вчасне перевезення пана Навального за кордон для отримання медичного лікування відповідно до побажань його родини", - сказала вона.

Відео дня

Також речниця ЄС висловила подяку німецьким медичним службам за пропозицію Німеччини прийняти Навального на лікування.

Читайте такожЛікар назвав основний діагноз НавальногоЗа її словами, представництво ЄС у Москві перебуває у близькому контакті з офісом Навального і продовжить уважно відстежувати ситуацію.

Вона заявила, що Євросоюз бажає Навальному швидкого і повноцінного одужання.

"Ми чекаємо на швидке, незалежне і прозоре розслідування, і якщо буде підтверджено (факт отруєння - УНІАН), то відповідальні особи мають бути притягнуті до відповідальності", - підсумувала Массралі.

Отруєння і лікування Навального: що відомо на тепер

  • 20 серпня прес-секретар Навального Кіра Ярмиш заявила, що у політика «токсичне отруєння», він «у комі у важкому стані».
  • Навальний повертався в Москву з Томська, в польоті йому стало зле, літак екстрено сів в Омську.
  • Канцлер ФРН Меркель і президент Франції Еммануель Макрон висловили заклопотаність станом здоров'я Навального. Вони заявили, що вимагають проведення розслідування обставин його захворювання. Також лідери Німеччини і Франції запропонували допомогу в лікуванні опозиціонера.
  • Ярмиш заявила сьогодні, 21 серпня, що російські медики не дозволили перевезти Навального на лікування до Німеччини.
  • У Кремлі заявили, що відносять питання відправлення опозиційного політика Навального на лікування за кордон до виключної компетенції лікаря, який зараз за нього відповідає.