Роман Протасевич / скріншот

Білоруський опозиційний блогер Роман Протасевич заявив, що під час та після затримання його ніхто не бив.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час прес-конференції в Мінську, відповідаючи на запитання журналістів.

Трансляція заходу велася на YouTube-каналі Національного прес-центру Республіки Білорусь.

Так, Протасевич назвав жартом повідомлення ЗМІ про те, що його бив особисто Олександр Лукашенко, який вважає себе легітимно обраним президентом Білорусі.

Читайте також"Результат тортур": засновник Nexta та Тихановська прокоментували "інтерв'ю" Романа Протасевича (відео)

"Добре, що ви почали розмову з жарту. ...Щодо цього жарту я навіть коментувати не буду - це просто смішно", - сказав він.

Водночас Протасевич заявив, що сліди на руках, які були видні під час його "інтерв'ю" білоруському телеканалу ОНТ, - це сліди від стяжок, які на нього наділи під час затримання.

"Затримання, наскільки я зрозумів, було для співробітників таким несподіваним, що у них не було при собі наручників", - пояснив блогер.

Він також зазначив, що нібито відчуває себе прекрасно і не має жодних скарг, а всі новини про його поганий стан здоров'я назвав фейком.

"Якщо хтось у цьому сумнівається, то я готовий з дозволу слідства пройти будь-яку незалежну медичну експертизу", - додав Протасевич.

За його словами, під час і після затримання його ніхто не бив. "Зі мною все гаразд. У мене немає ні на що скарг. Ніхто мене не бив. Навіть пальцем не чіпав, я так скажу", - повідомив він.

Крім того, Протасевич розповів, що співпрацювати зі слідством і давати інтерв'ю його нібито ніхто не примушував.

"Я розумію, якої шкоди я завдав не тільки державі, а й країні. І зараз я хочу зробити все, що в моїх силах, щоб виправити ситуацію", - сказав блогер.

Затримання Романа Протасевича: подробиці

Як повідомляв УНІАН, 23 травня в аеропорту «Мінськ» екстрено приземлився літак компанії Ryanair, що прямував за маршрутом Афіни-Вільнюс. Причиною екстреної посадки став сигнал про замінування. Літак перевірили, бомбу не знайшли, а всіх пасажирів відправили на повторний огляд.

Читайте також"Визнання" провини та "повага" до Лукашенка: з'явилося "інтерв'ю" Протасевича білоруському каналу (відео)

Після посадки влада країни затримала засновника опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича, який перебував на борту літака.

Відразу ж з'явилася інформація про те, що Лукашенко на перехоплення лайнера Ryanair з екс-головним редактором NEXTA на борту вислав винищувач МіГ-29. Того ж дня Міноборони Білорусі підтвердило перехоплення лайнера за допомогою винищувача.

Обставини вимушеної посадки літака авіакомпанії Ryanair в Мінську розслідує Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО).

Україна з 26 травня припинила авіасполучення з Білоруссю. Також українським авіакомпаніям і літакам заборонено виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь.

З 29 травня Кабінет міністрів заборонив білоруським літакам використовувати повітряний простір України.

4 червня посли країн-членів Європейського Союзу ухвалили рішення заборонити білоруським авіакомпаніям з 00-00 годин (за центральноєвропейським часом) 5 червня виконувати рейси в аеропорти Євросоюзу або через його повітряний простір.