Дуда анонсував початок роботи Сейму на 13 листопада / фото УНІАН

Президент Польщі Анджей Дуда після консультацій з партіями, які пройшли до нового Сейму, заявив, що на пост прем’єр-міністра є два серйозних претенденти.

"Сьогодні ми маємо двох серйозних кандидатів на посаду прем'єр-міністра, дві політичні групи, які претендують на парламентську більшість", – сказав Дуда, передає TVN24. Він зазначив, що такими кандидатами є Дональд Туск від опозиції та чинний прем’єр Матеуш Моравецький. 

"Це нова ситуація в наших демократичних стандартах і я маю це враховувати", - зауважив польський президент і пояснив, що це коли партія, яка набрала найбільшу кількість голосів на виборах, зіткнулася з коаліцією опозиційних партій у Сеймі, які матимуть більшість.

Відео дня

При цьому Дуда проігнорував заклик опозиції почати роботу Сейму якомога раніше. Він сказав, що термін роботи нинішнього парламенту ще триває і він не бачить підстав скорочувати конституційний термін його повноважень. Тому перше засідання нового складу Сейму глава держави призначив на 13 листопада. 

Вибори в Польщі

15 жовтня в Польщі пройшли парламентські вибори. 17 жовтня в країні  підрахували всі голоси на парламентських виборахПерше місце зайняла правляча партія "Право і справедливість" (35,38% голосів), проте вона втратить більше десяти місць у Сенаті. У неї було 48 представників у парламенті, тепер буде 34. 

Вас також можуть зацікавити новини: