Володимир Путін / скріншот відео

Президент РФ Володимир Путін почав розуміти, що будь-який з днів може стати для нього останнім і тому він став боятися всього свого найближчого оточення, еліти і навіть улюблених спецслужб.

"Країною керує Путін. Давайте ми не будемо ідеалізувати або надавати якісь якості ФСБ, хоч це і дуже важлива опорна частина. Завжди спецслужби в будь-якій диктатурі в будь-якому авторитарному режимі грають непомірно велику вирішальну роль, але це всього лише роль, а не політична влада", - сказав російський опозиціонер Геннадій Гудков.

Він заявив, що Путін боїться всього свого оточення.

"Путін побоюється взагалі всіх спецслужб, всього свого оточення, всіх своїх членів команди, може бути там за рідкісним винятком когось і ні. Він прекрасно розуміє, особливо зараз, що йому кожен день може стати останнім, причому несподівано для нього самого. Тому він боїться еліти, він боїться свого оточення, міняє в охорону, він навіть зі своїм найближчими соратниками зустрічається часто на екрані або там через якісь довгі столи", - сказав він.

Гудков вважає, що при цьому Путін не боїться власного народу.

"Зараз не боїться народу. За ці 22 роки він створив гігантську армію, озброїв її, дав їй гіперповноваження, які ніхто ніколи не мав. Спецслужби і силові структури отримали повне право творити свавілля, він не боїться народу, він не вважає народний виступ реальним ризиком для свого панування. Він боїться якраз ось тих, у кого він забрав практично все - ось та еліта, яку він сам же виростив. Він вважає, що сил настільки багато, що він здатний придушити будь-яке інакомислення і опір в країні, він упевнений в цьому", - додав політик.

Положення Путіна в Росії: думки

Російський історик і політичний аналітик Валерій Соловей говорив, що репутація Путіна як "пацана" , якому завжди щастило, розсипалася.

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський сказав, що після відступу РФ з Херсона, в бункері глави Росії не залишилося жодної людини, яка б вірила в можливість перемоги у війні з українською державою.

Експерт Олег Жданов заявив, що в оточенні російського президента Володимира Путіна є дві людини, яких йому слід було б побоюватися - це глава Чечні Рамзан Кадиров і власник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин.