Володимиру Путіну варто побоюватися Євгена Пригожина і Рамзана Кадирова, вважає полковник / скріншот

В оточенні російського президента Володимира Путіна є дві людини, яких йому слід було б побоюватися - це глава Чечні Рамзан Кадиров і власник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин.

Вони просто беруть в обіг Путіна - шукають до нього підходи і відсувають всіх конкурентів, розповів полковник запасу Збройних сил України Олег Жданов.

За словами військового експерта, Кадиров і Пригожин "просто нахабно пруть", і коли візьмуть в обіг главу РФ, то розмова з ним піде в зовсім іншому річищі.

"...Якщо ще Патрушев (секретар Радбезу Росії - Ред.) готовий няньчитися з Путіним, готовий давати йому гарантії безпеки за транзит влади власному синові - Дмитру Патрушеву (міністр аграрної політики РФ - Ред.)...", - сказав Жданов.

Полковник попередив, що, якщо найманці Пригожина доб'ються успіху на Донбасі, то Генеральний штаб російської армії прямо або побічно може дістатися лідеру Чечні.

"Дивіться, якщо Пригожину вдасться довести Путіну, що його війська кращі, аніж регулярна армія, тобто, якщо він, не дай Бог, доб'ється успіху на Донецькому напрямку, хоч якогось, то згадайте, що говорив після харківської операції Кадиров - ...заявив на всю Росію, що дайте мені Генеральний штаб, я навчу їх воювати. Так от повірте, якщо Пригожин доб'ється успіху, то дійсно Генеральний штаб... може дістатися Кадирову...", - пояснив Жданов.

Провали армії Росії в Україні і ситуація в бункері Путіна - цікаві новини

ЗСУ наприкінці літа розпочали активні контрнаступальні дії. Спочатку була деокупована майже вся територія Харківської області.

9 листопада російські окупанти заявили, що вирішили відступити з правобережжя Херсонської області на лівобережжя, оскільки у них виникли серйозні проблеми з постачанням. Вже 11 числа до Херсона зайшли українські воїни.

Російський історик і політичний аналітик Валерій Соловей говорив, що репутація Путіна як "пацана" , якому завжди щастило, розсипалася.

Пізніше політолог і публіцист Андрій Піонтковський сказав, що після відступу РФ з Херсона, в бункері глави Росії не залишилося жодної людини, яка б вірила в можливість перемоги у війні з українською державою.

Вас також можуть зацікавити новини: