Польща закриває кордон для російських та білоруських вантажівок / ілюстрація REUTERS

Польща закриває кордон для російських і білоруських фур із 1 червня. 

Відповідне розпорядження підписав міністр внутрішніх справ та адміністрації Польщі Маріуш Камінський у понеділок, 29 травня, повідомляє PAP.

Відтак, з 1 червня Польща не пропускатиме через Білорусь до себе вантажні автомобілі, сідельні тягачі, причепи й напівпричепи, зареєстровані на території Білорусі та Росії.

Відео дня

Заборона з'явилася вслід за санкціями проти 365 білоруських посадовців у відповідь на ув’язнення активісту польської меншини в Білорусі, співголови Спілки поляків Білорусі Анджея Почобута.

Відносини Польщі та Росії

Польща однією з перших засудила злочинну війну Путіна проти України та взялася за антиросійські санкції. Нещодавно стало відомо, що Польща створить комісію з вивчення впливу Росії на внутрішню безпеку країни в 2007-2022 роках. У комісії буде 9 членів, призначення і звільнення яких буде в повноваженнях Сейму. 

Також Інститут військових справ Польщі почав підраховувати збитки, яких зазнала країна внаслідок дій СРСР під час і після Другої світової війни.

Кілька днів тому президент Польщі Анджей Дуда підписав законопроект, який дозволить розслідувати діяльність державних чиновників в інтересах Росії, що могло завдати шкоди державним інтересам Польщі.

Вас також можуть зацікавити новини: