Протести у Білорусі розпочалися у неділю / REUTERS

Серед затриманих учасників протестів у Білорусі, ймовірно, є польські громадяни.

Як повідомило "Польське радіо", про це заявив заступник глави МЗС Польщі Павел Яблоньський. Польський посол у Мінську вже звернувся до білоруського МЗС щодо трьох затриманих. Місце перебування двох затриманих відомо, долю третього з'ясовують.

Читайте такожНіяких квітів: в Мінську знищили меморіал на місці загибелі протестувальника

Відео дня

За словами Яблонського, Польща перевіряє, чи у Білорусі є більше затриманих. Сім'ї затриманих польських студентів втратили з ними зв'язок.

За інформацією польської сторони, швидше за все, студентів затримали під час операції силовиків.

Протести у Мінську: що відбувається

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори.
  • Після публікації перших результатів ЦВК 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, сталися сутички з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями.
  • У понеділок ввечері протести поновилися. Силовики в Мінську знову відкрили вогонь по протестуючих. У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів.
  • Згідно з цифрами від ЦВК, чинний президент Олександр Лукашенко набрав понад 80% голосів.
  • Кандидат в президенти Світлана Тихановська, яка посіла друге місце, відмовилася брати участь в акціях протесту і покинула територію Білорусі, виїхавши до Литви.
  • Ввечері 11 серпня в Мінську та інших містах Білорусі знову зібралися протестувальники. ОМОН майже відразу почав їх затримувати.