Після візиту Лукашенка на МЗКТ почалися затримання / фото REUTERS

Після візиту Олександра Лукашенка на Мінський завод колісних тягачів, де у нього виник конфлікт з робітниками, були затримані кілька протестувальників-заводчан.

Читайте такожЛукашенко таки вийшов до робітніків МКЗТ: поки ви мене не вб'єте, других виборів не буде

Як повідомляє правозахисний центр «Вясна», затриманий співробітник заводу Андрій Судас і ще кілька людей. Їх доставили в місцевий РВВС і протримали там кілька годин, а потім випустили. Затриманих допитували та перевіряли їх телефони.

Зазначається, що під час виступу Лукашенка перед колективом заводу на зустрічі включили запис підслуханої телефонної розмови Судаса, в якому обговорювалося візит Лукашенка.

«Треба його поливати відразу, виходити і заряджати «пішов геть» і все. Щоб люди тільки... Головне, щоб народ підтримав, чи не морозився, не боявся. Всіх не звільнять», - говорить один з учасників діалогу.

Візит Лукашенка на МЗКТ

Сьогодні під час виступу Олександра Лукашенка перед робітниками Мінського заводу колісних тягачів люди почали скандувати гасло «Йди геть!», збивши білоруського лідера з пантелику. 

Надалі Лукашенко вступив в грубу сварку з робітниками, що знімали його на телефон.

«Не хвилюйтеся, я вас бити не буду. Це не в моїх інтересах. Якщо хоч один спровокує щось тут, розберемося жорстоко... Будь мужиком! Вас натовп, а я один! Опусти телефон!!!», - зірвався президент в оточенні своїх охоронців.

Що відбувається в Білорусі: хроніка протестів