У Мінську готуються до "партизанського маршу" - стягують силовиків і закрили метро / REUTERS

У столиці Білорусі Мінську, де сьогодні намічена акція протесту "Партизанський марш", стягують військову техніку і силовиків для розгону протестувальників і закрили на вхід і вихід кілька станцій метро.

Читайте такожКанада запровадила нові санкції проти режиму Лукашенка

Про це повідомляє TUT.BY з посиланням на офіційний телеграм-канал метрополітену.

Відео дня

"О 13:15 18 жовтня "для забезпечення безпеки пасажирів" на вхід і вихід закрили станції метро "Площа Леніна", "Жовтнева", "Купалівська", "Немига", "Першотравнева" і "Пролетарська". Потяги на цих станціях не зупиняються. Метрополітен приносить вибачення за тимчасові незручності", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає інтернет-ресурс, щонеділі деякі станції метро в Мінську вже традиційно закривають у зв'язку з акціями протесту на вулицях міста та активністю силовиків.

Також повідомляється, що "за вимогами держорганів" в Мінську знову проблеми з доступом в мережу через мобільний Інтернет.

Ілюстрація REUTERS

Що цьому передувало

  • Вчора, 17 жовтня, в Мінську пройшли жіночі та студентські протестні марші.
  • Демонстранти вимагали звільнення політв'язнів і проведення політичних змін в країні.
  • За інформацією білоруського правозахисного центру "Весна", затримано 16 осіб, серед них троє журналістів.

Довідка УНІАН

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську-10,1%
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи проти опозиціонерів.
  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуація в Білорусі розхитують ззовні, зокрема з Польщі, Литви, України та США.
  • В Євросоюзі не визнали результатів виборів і вирішили ввести санкції проти 40 білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.