REUTERS

Губернатор американського штату Міннесота заявив про початок розслідування діяльності поліцейських за останні 10 років після протестів через вбивство під час затримання правоохоронцями афроамериканця Джорджа Флойда.

Про це він написав у Twitter-акаунті.

2 червня управління штату з прав людини висунула звинувачення за цивільним правам проти поліцейського управління Міннесоти.

Відео дня

У зв'язку з цим буде проведено перевірку політики, процедури та практики поліцейських штату для того, щоб визначити, чи мала місце системна дискримінація.

Читайте такожNew York Times: У Вашингтоні демонстрантів закидали світловими гранатами заради фото Трампа біля церкви (фото)

«Моя адміністрація буде використовувати всі наявні в нашому розпорядженні інструменти для руйнування поколінь системного расизму в Міннесоті», — запевнив губернатор. За його словами, в штаті робляться численні кроки з відновлення довіри з громадами, яких «дуже довго не помічали і не чули».

У десятках міст США вже кілька днів тривають акції протесту проти поліцейського свавілля через смерті в Міннеаполісі чорношкірого чоловіка, постраждалого внаслідок грубого арешту. У деяких випадках протести супроводжуються заворушеннями, сутичками з поліцією, крадіжками, мародерством і погромами.

Як повідомляв раніше УНІАН, в Чикаго натовп американців розграбував поїзд на ходу. На записі видно, як мародер скидає з потягу техніку та інші товари, в той час як інші біжать за ним і підбирають речі.