REUTERS

Президент Росії Володимир Путін наказав провести парад у Москві 24 червня.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він заявив за підсумками робочої зустрічі з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу.

«Наказую розпочати підготовку до військового параду на честь 75-річчя Перемоги у Великій вітчизняній війні в столиці Росії, в Москві, і в інших містах. Ми зробимо це 24 червня - в день, коли в 1945 році відбувся легендарний, історичний парад переможців, коли по Червоній площі пройшли бійці, які билися під Москвою і захищали Ленінград, які билися під Сталінградом, які визволяли Європу, які брали штурмом Берлін», - сказав Путін.

Відео дня

Читайте такожУ Кремлі заявили, що агресія російського ТБ на адресу України триватиме

За його словами, мають бути забезпечені найсуворіші вимоги безпеки при підготовці та проведенні параду. Ризики для всіх його учасників мають бути зведені до мінімуму, а краще - виключені, додав він.

Як зазначив Путін, марш «безсмертного полку» поки неможливо провести, дотримуючись соціальної дистанції, тому він пройде 26 липня.

«На жаль, такі суворі режими безпеки ми з об'єктивних причин не можемо забезпечити при проведенні маршу, який об'єднує в одному строю мільйони наших громадян, коли по вулицях наших міст йде нескінченний людський потік. Тут вже, звичайно, ніякої дистанції дотримати неможливо за визначенням», - пояснив Путін.

«Тому пропоную, проте, провести марш теж після параду, але після іншого, на місяць пізніше, 26 липня. А це ще один день нашої ратної слави - день військово-морського флоту», - додав Путін.