Експерт вважає, що Росія не зможе мобілізувати 20 млн людей / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Сергій Грабський оцінив, скільки людей зможуть реально призвати в Російській Федерації. Він переконаний, що Росія нездатна мобілізувати 20 мільйонів осіб. 

"Якщо подивитися загалом на людський потенціал Російської Федерації, то можемо говорити про те, що вони можуть долучити щонайменше до двох мільйонів людей і це буде об'єктивна цифра, незважаючи на такі хрестоматійні показники, як вони заявляють, до 20 мільйонів. Це нереально, звісно", – пояснив він в інтервʼю Radio NV.

Грабський також закликав не "демонізувати" мобілізаційні можливості Росії. 

Відео дня

"Я завжди наводжу такий приклад: внаслідок часткової мобілізації і взагалі того, що відбулося в Росії впродовж останнього року, вони втратили фактично до мільйона, а то і більше робочих рук, тому що ці робочі руки були призвані до війська і робочі мізки втекли з Росії. А це вже є непоправною втратою для російської економіки", – наголосив експерт.

Грабський додав, що підрозділи мобілізованих необхідно забезпечувати, продукувати, перевозити та ремонтувати для них для них нову техніку та озброєння. Він наголосив, що Росія в цих питаннях може сподіватися виключно на себе, а її ресурси є обмеженими.

Мобілізація в Росії

Британська газета The Times, посилаючись на дані західної розвідки, повідомила, що Російська Федерація готується оголосити нову хвилю мобілізації з метою відправити на фронт до 500 тисяч осіб. Рішення може бути прийнято протягом найближчих декількох тижнів. 

Невдовзі після оголошення часткової мобілізації в Росії у вересні рівень підтримки війни впав до 34%. При цьому вже незабаром він значно збільшився. Колишній чиновник Кремля розповів журналістам WSJ, що внутрішнє опитування Кремля щодо війни свідчить про те, що росіяни терпітимуть ще один раунд мобілізації. 

Вас також можуть зацікавити новини: