Столтенберг запропонував Альянсу розглянути можливість очолити групу "Рамштайн" / колаж УНІАН, фото Getty Images, REUTERS

Білий дім не підтримує ідею передати під керівництво НАТО групу "Рамштайн", яка координує постачання зброї для України.

Як пише The Hill, сумнів з цього приводу висловив радник зі зв'язків із національною безпекою Білого дому Джон Кірбі 3 квітня:

"Вона (група "Рамштайн" - УНІАН) більша, ніж НАТО. Це близько 50 країн по всьому світу, зокрема в Індо-Тихоокеанському регіоні, і їх об'єднало американське лідерство... "Рамштайн" насправді є результатом американської об'єднуючої сили і прикладом того, як президент Байден справді пожвавив наше лідерство на світовій арені, щоб об'єднати країни для цієї мети".

Відео дня

Зазначається, що напередодні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запропонував Альянсу вивчити можливість очолити групу "Рамштайн" із планом забезпечення п'ятирічного пакета військової допомоги для України на суму до 100 мільярдів доларів. Це розглядається як спроба захиститися від розбіжностей з приводу допомоги Україні в США. Європа також побоюється, що колишній американський лідер Дональд Трамп може припинити підтримку Києва і НАТО, якщо йому вдасться перемогти на виборах, пише The Hill.

"Українцям потрібно більше підтримки, і більш передбачуваної та довгострокової", - заявив Столтенберг 3 квітня.

Міністри закордонних справ країн НАТО обговорять цю пропозицію в Брюсселі на поточному тижні з метою досягнення консенсусу до липневого саміту у Вашингтоні, присвяченому 75-річчю НАТО.

Допомога США Україні - актуальне

Нагадаємо, офіційний представник Білого дому Джон Кірбі запевнив, що США продовжать шукати способи забезпечити Україну екстреною підтримкою на тлі того, що в Палаті представників затягують із рішенням про подальшу допомогу:

"Ви бачили, як Пентагон зміг виділити $300 млн, щоб підтримати українські сили в пакеті екстреної допомоги. Ми будемо продовжувати активно шукати і розглядати можливості для подальших дій".

Вас також можуть зацікавити новини: