Кемерон закликав Захід "пересидіти" Путіна, Медведєв опустився до образ / Колаж УНІАН, фото European Union, фото wikipedia.org

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон закликав Захід "пересидіти" Путіна і зіткнувся з жорсткою реакцією з боку колишнього президента Росії Дмитра Медведєва.

Чиновник як чинний заступник голови Ради Безпеки Росії опустився до образ Лондону, назвавши представників уряду монарха Карла III "дебілами". Про це він висловився в Telegram.

Медведєв заявив, що якщо Британія разом із Францією продовжать публічно "благословляти" ЗСУ на застосування ракет Storm Shadow/SCALP-EG проти Росії, Москва дасть відповідь, додавши:

Відео дня

"І відпрацювання відповіді на такі атаки - мета запланованих навчань. І навіть не до кінця освічені Дебіли Його Королівської Величності це повинні розуміти".

Щодо Кемерона Медведєв сказав, що глава МЗС Британії: "Звичайний мутний британець".

На додаток до своїх погроз чиновник натякнув, що для удару по Лондону Росія використовує спеціальний боєприпас. "Storm Shadow/SCALP-EG управляється не придурками у вишиванках, а саме британцями й французами. За певних обставин відповідь за таке полетить не тільки в Київ. І не тільки зі звичайними ВВ, а й зі спеціальним боєприпасом", - заявив він.

Чиновник закликав Кемерона бути акуратнішим у заявах щодо боротьби з Путіним і Росією.

Кемерон запропонував пересидіти Путіна - що сказав

Як днями заявив очільник МЗС Британії Девід Кемерон, Захід має показати, що він готовий "пересидіти" Володимира Путіна і "прийняти жорсткішу позицію для жорсткішого миру" в Україні. Його цитував Daily Mail. "Наші противники... Вірять, що саме вони більш рішуче налаштовані на успіх", - заявив чиновник.

Він запропонував Заходу спільними зусиллями довести, що логіка Путіна хибна. Як сказав Кемерон: "Ми вступаємо в битву волі".

Раніше він також прокоментував можливість відправки військового контингенту НАТО в Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: