Данілов прогнозує розпад Росії вже найближчими роками / фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що Захід повинен починати готуватися до розпаду Російської Федерації, чого не було зроблено перед розвалом Радянського Союзу.

Як він зазначив в інтерв'ю виданню The Times, Росія ослабла і ризикує розвалитися на частини. За його словами, це підтвердила і зустріч російського диктатора Володимира Путіна з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

"Захід не знає Росію, і захід боїться фрагментації Росії. Але цей процес вже йде", - підкреслив Данілов.

Відео дня

Він додав, що розпад РФ буде "ефектним" і відбудеться протягом найближчих трьох, п'яти або семи років. 

"Це історичний процес, і історію зупинити неможливо", – резюмував секретар РНБО. 

Розпад Росії: прогнози

Багато політиків та експертів прогнозують, що після завершення війни РФ проти України Росія не існуватиме у звичному вигляді. Аналітики стверджують, що відбудеться розкол РФ на різні суб'єкти. 

Російський опозиціонер, колишній депутат Держдуми РФ Ігор Яковенко говорить, що вже з'явилися деякі передумови до розпаду РФ після її поразки в Україні. Він не виключає, що може з'явитися "Московія" – Москва і Московська область.

Водночас радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що повного розпаду Росії, про який всі говорять, все ж не буде. За його словами, буде запущений процес відділення деяких "етнічних територій" з іншою історією.

Вас також можуть зацікавити новини: